Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Mesaj (obligatoriu)

captcha

Abatoare

Inca mai exista si in secolul 21 abatoare care sacrifica animale ilegal, fara sa indeplineasca formalitatile si sa intruneasca normele legale in vigoare din doua considerente:

Primul este de ordin fiscal, pentru ca acestea sunt dispozitiile din partea ANAF, indiferent daca sunt corecte sau nu, al doilea motiv pentru care abatoarlele fac acest lucrueste pentru a evita controale si depistarea unor neconformitati din partea DSVSA din judetul respectiv.

 

O carcasa care nu exista scriptic nu poate fi verficata, astfel ca reprezentantii abatoarelor prefera sa cumpere animale cu o stare de sanatate necunoscuta, sa le sacrifice in padure si sa le vanda fara forme legale. Dezavantajul unor astfel de practici este ca nu pot urmari cantitativ si calitativ materia prima, lucru care duce la lipsa increderii si lipsa delegarii autoritatii.

 

Genul acesta de afacere nu poate depasi un anumit volum de lucru.

 

Astfel, cei care aleg sa colaboreaze pe partea de analize pentru abatoare cu noi se bucura de un plus de incredere in fata clientilor si pot refuza carcase neconforme in timp util, tocmai pentru ca sistemul electronic sau telefonic de comunicare este un aliat important in astfel de situatii *in cazul in care nu exista nicio suspiciune 4 zile prin metoda clasica, in cazul in care exista suspiciuni, 6 zile calendaristice.

Pe metoda rapida, PCR sau Vidas se poate primi rezultatul si in 24 de ore daca este negativ. Aceste metode sunt notabil mai scumpe si sunt rentabile pentru loturi mari sau pentru exportatori. Diminuand timpul de analiza si mentinere din partea producatorului care respecta programul HACCP si fluxul temperaturii, de la sacrificare, pana cand produsul ajunge in posesia clientului final, noi reusim sa crestem considerabil termenul de valabilitate al produsului fara a fi nevoie de conservanti artificiali, adaosuri de sare, nitriti sau alte substante nocive care sunt folosite in cazul metodelor traditionale.