Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Telefon

Mesaj (obligatoriu)

captcha

Analize pentru crescatori

Crescatorii din Romania se confrunta cu o piata deosebit de dinamica, dar si cu o concurenta importanta pe plan international.

 

Exista marile economii emergente din America de Sud si din Europa Centrala care dicteaza pretul si standardul de calitate, standarde fata de care oricine trebuie cel putin sa se alinieze, daca nu chiar sa le depaseasca pentru a fi un jucator important pe piata de business, ca membru din aceasta industrie. Astfel, venim in ajutorul crescatorului roman pentru a respecta standardul de calitate, dar si pentru a diminua efortul depus cu prelevarea si expedierea probelor de laborator.

 

In comparatie cu alte laboratoare pentru siguranta alimentara, noi nu invadam intimitatea fermelor, ci il instruim in vederea recoltarii probelor. Nici macar nu asteptam ca o persoana delegata din cadrul laboratului sa vina, ci preluam  chiar noi probele de la beneficiar in momentul in care sunt pregatite. Acest lucru ii avantajeaza in special pe acei crescatori care sunt departe de resedintele de judet sau departe de un laborator omolog. In plus, acestia vor putea sa aiba acces la seturi complete de analize in mod constant, economisind timp, energie si resurse.

 

Piata crescatorilor de porcine, cu precadere piata crescatorilor de bovine sunt slab dezvoltate in Romania. Raportandu-ne la ultimii 25 de ani, crescatorii de Bovine si-au redus numarul de capete cu peste 80%, *procent estimat in functie de cei care si-au inregistrat animalele. Daca tendinta aceasta continua, efectul imediat va fi o crestere foarte mare a pretului de vanzare a carnii. Tocmai pentru a se evita acest lucru, UE VREA SA INCURAJEZE DEZVOLTAREA orizontala a efectivului de bovine urmata apoi, bineinteles, si de cresterea calitatii. Totul ar culmina apoi cu dezvoltarea infrastructurii si a intensitatii formelor de productie a carnii de vita. Pentru reducerea pierderilor si cresterea productivitatii este cruciala sanatatea animalelor, comunicarea dintre medicul veterinar din unitate si medicul veterinar sau angajatul laboratorului pentru sanatatea animalelor si siguranta alimentara.