Abatoare

Încă mai există și în secolul 21 abatoare care sacrifică animale ilegal, fară îndeplinească formalitățile și întrunească normele legale în vigoare, din două considerente:

Primul este de ordin fiscal, pentru acestea sunt dispozițiile din partea ANAF, indiferent dacă sunt corecte sau nu, iar al doilea motiv pentru care abatoarele fac acest lucru este pentru a evita controale și depistarea unor neconformițăti din partea DSVSA din județul respectiv.

O carcasă care nu există scriptic, nu poate fi verificată, astfel reprezentanții abatoarelor preferă cumpere animale cu o stare de sănătate necunoscută, le sacrifice în pădure și le vândă fară forme legale. Dezavantajul unor astfel de practici este nu pot urmări cantitativ și calitativ materia primă, lucru care duce la lipsa încrederii și lipsa delegării autorității.

Genul acesta de afacere nu poate depăși un anumit volum de lucru.

Astfel, cei care aleg colaboreaze pe partea de analize pentru abatoare cu noi, se bucură de un plus de încredere în fața clienților și pot refuza carcase neconforme în timp util, tocmai pentru sistemul electronic sau telefonic de comunicare este un aliat important în astfel de situații (*în cazul în care nu există nicio suspiciune, 4 zile prin metoda clasică, iar în cazul în care există suspiciuni, 6 zile calendaristice.

Pe metoda rapidă, PCR sau Vidas se poate primi rezultatul și în 24 de ore dacă este negativ. Aceste metode sunt notabil mai scumpe și sunt rentabile pentru loturi mari sau pentru exportatori. Diminuând timpul de analiză și menținere din partea producătorului care respectă programul HACCP și fluxul temperaturii, de la sacrificare, până când produsul ajunge în posesia clientului final, noi reușim creștem considerabil termenul de valabilitate al produsului fară a fi nevoie de conservanți artificiali, adaosuri de sare, nitriți sau alte substanțe nocive care sunt folosite în cazul metodelor tradiționale.

Labrom este certificat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) sub numărul 85/02.02.2015. – Vezi autorizație
X