Legal
GHID LEGISLATIV
În cele ce urmează vă prezentăm cele mai importante norme legislative naționale și internaționale care reglementează domeniul siguranței produselor alimentare. Documentele sunt în format PDF, pentru deschiderea acestora trebuie să aveți instalat un program de vizualizare PDF.
Dacă nu aveți instalat un astfel de program puteți descărca Adobe Acrobat Reader de aici.
- REGULAMENTUL (CE) NR. 1441/2007 de modificare a Regulamentului (CE) nr. 2073/2005 privind criteriile microbiologice pentru produsele alimentare
- Hotararea 198/2002 – Norme de igiena a produselor alimentare
- Legea 458/2002– calitatea apei potabile
- Legea 311/2004 – analiza apei potabile
- Ordinul MS 261/2007 – curatare, dezinfectie in unitatile sanitare
- Ordin 975/1998 – Aprobarea normelor igienico-sanitare pentru alimente
- Ordinul 48/2010 – Norme sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor privind autorizarea laboratoarelor supuse controlului sanitar-veterinar si pentru siguranta alimentelor
- Ordinul 976/ 2008 – Norme de igienă privind producţia, prelucrarea, depozitarea, păstrarea, transportul şi desfacerea produselor alimentare