Informații etichetă

Obligativitatea Etichetării și Siguranța Alimentară

Labrom sesiune foto-103

Conform Regulamentului CE nr. 1169/2011, producătorii sunt obligați să furnizeze consumatorilor informații noi pe etichetă pentru a asigura siguranța alimentară și sănătatea consumatorilor. Aceste informații includ ingredientele reale, metodele de folosire și specificarea conținutului de alergeni.

Alimente sănătoase, fără alergeni ascunși 

Pe eticheta produselor alimentare, producătorii trebuie să includă informații clare și precise despre 14 tipuri de alergeni, cum ar fi cerealele ce conțin gluten, crustaceele, ouăle, peștele, arahidele, soia, laptele, fructele cu coajă lemnoasă, țelina, muștarul, semințele de susan, dioxidul de sulf și sulfiții, lupinul și moluștele. Alergenii pot provoca reacții alergice severe sau chiar anafilaxie, astfel încât consumatorii trebuie să fie informați despre conținutul acestora în produsele alimentare.

Laboratorul Labrom – partenerul perfect pentru a asigura etichetarea corectă a produselor alimentare și protejarea sănătății consumatorilor!

Producătorii trebuie să eticheteze în mod corespunzător produsele alimentare pentru a proteja sănătatea și siguranța consumatorilor. Este important ca aceștia să fie responsabili și să se asigure că produsele alimentare sunt etichetate în mod corespunzător. 

Labrom sesiune foto -238

Analizele de calitate garantează etichetarea corectă a produselor alimentare și protejarea sănătății consumatorilor!

Labrom este echipat cu tehnologia și instrumentele necesare pentru a analiza existența acestor alergeni și a asigura etichetarea corectă a produselor. Analizele realizate de noi  furnizează informații importante despre valoarea energetică, valoarea nutritivă, proteina, grăsimea, sarea și altele, asigurând astfel etichetarea corectă a produselor conform legilor anterioare.

Informații esențiale pe eticheta produselor alimentare

Pentru a evita reacțiile alergice neplăcute, consumatorii trebuie să fie la curent cu alergenii din produsele alimentare. În acest sens, informațiile furnizate pe etichetă sunt esențiale. Așadar, este important ca producătorii să ofere informații clare și precise pe eticheta produselor lor pentru a se asigura că cei care consumă produsele alimentare sunt protejați împotriva reacțiilor alergice.

De 15 ani suntem dedicați siguranței alimentelor

Contactați-ne pentru a afla mai multe despre serviciile noastre.
X