Analiză apă potabilă

Expertiză certificată și calitate garantată

Analiză apă potabilă

Apa potabilă este o resursă vitală pentru viața noastră de zi cu zi. Ne bazăm pe ea pentru hidratare, igienă și prepararea alimentelor. De aceea, asigurarea calității și siguranței apei potabile este esențială pentru bunăstarea noastră și a comunității în care trăim.

 

Importanța analizelor apei potabile – Siguranță și sănătate în fiecare picătură

Analizele apei potabile au un rol fundamental în identificarea și evaluarea diferitelor parametri și contaminanți care pot afecta calitatea și siguranța apei pe care o consumăm. Acestea ne permit să detectăm prezența microorganismelor nocive, substanțelor chimice periculoase și altor contaminanți care pot pune în pericol sănătatea noastră.

Certificări și acreditări pentru rezultate precise și de încredere

Autorizarea noastră de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), respectiv acreditarea noastră de către Organismul Național de Acreditare – RENAR,  garantează exactitatea și corectitudinea rezultatelor analizelor noastre. 

Prin intermediul analizelor de laborator, putem evalua diverse aspecte ale apei potabile, precum conținutul de bacterii, substanțe chimice, metale grele, pesticide și multe altele. De asemenea, se pot verifica parametrii fizici, precum pH-ul, turbiditatea și duritatea apei.

Indiferent dacă este vorba despre verificarea conformității cu standardele legale sau identificarea potențialelor contaminanți, suntem aici pentru a oferi soluții precise și de încredere pentru analiza apei potabile. 

Analiză apă potabilă

Analiză apă potabilă- De ce să alegi analizele noastre de laborator pentru apa potabilă?

Expertiză certificată: Avem o echipă de specialiști cu experiență și competențe validate în domeniul analizelor chimice și microbiologice pentru apa potabilă.

Echipamente de vârf: Investim în tehnologie de ultimă generație și echipamente de laborator avansate, care ne permit să efectuăm analize complexe și detaliate. 

Analize chimice și microbiologice complete: Realizăm o gamă largă de analize, inclusiv determinarea conținutului de substanțe chimice, bacterii și alți potențiali contaminanți. De la testarea pH-ului și a compușilor organici, până la detecția microorganismelor patogene, ne asigurăm că niciun aspect crucial nu este neglijat.

Conformitate cu standardele legale și industriale: Respectăm în mod strict reglementările și standardele în vigoare, inclusiv cele impuse de autoritățile sanitare și de mediu. 

Rapoarte detaliate și ușor de înțeles: După finalizarea analizelor, vei primi un raport complet și detaliat, într-un format clar și accesibil.

Orientare către siguranță și sănătate: Prin serviciile noastre profesionale de analiză, ne asigurăm că fiecare picătură de apă consumată este complet sigură, eliminând orice potențial risc.

Consultanță personalizată: Suntem aici pentru a te ghida și a-ți oferi consultanță în orice aspect legat de calitatea apei potabile. Echipa noastră de experți este disponibilă să răspundă întrebărilor tale și să-ți ofere soluții adaptate nevoilor tale specifice.

Analiză apă potabilă- Parametrii calității apei potabile

Aspect vizual: Acest parametru se referă la claritatea și transparența apei. Apa potabilă trebuie să fie limpede, fără particule suspendate vizibile.

Gust și miros: Apa potabilă ar trebui să aibă un gust și un miros plăcut, fără a fi prezentă vreo urmă de gust sau miros neobișnuit, cum ar fi cel de clor sau de metale.

pH: pH-ul reprezintă nivelul de aciditate sau alcalinitate al apei. În general, apa potabilă ar trebui să aibă un pH între 6,5 și 8,5, pentru a fi considerată sigură pentru consum.

Turbiditate: Turbiditatea măsoară nivelul de particule solide suspendate în apă. Apa potabilă ar trebui să aibă o turbiditate scăzută, astfel încât să fie limpede și transparentă.

Clor rezidual: Clorul este adăugat adesea în apă pentru a dezinfecta și a distruge bacteriile și alte organisme patogene. Prezența unui nivel adecvat de clor rezidual în apă indică o bună dezinfectare.

Labrom sesiune foto-117

Conținut de metale și substanțe chimice: Apa potabilă trebuie să respecte limitele stabilite pentru diferite metale și substanțe chimice, cum ar fi plumbul, cuprul, nitriții, nitrații și pesticidele. Aceste substanțe pot fi dăunătoare sănătății umane dacă sunt prezente în concentrații ridicate.

Microorganisme: Apa potabilă trebuie să fie lipsită de bacterii care pot provoca boli. Analizele de laborator sunt efectuate pentru a detecta prezența acestor microorganisme și a asigura că apa este sigură pentru consum.

De 15 ani suntem dedicați siguranței alimentelor

Contactați-ne pentru a afla mai multe despre serviciile noastre.
X