Valoare Nutrițională certificată Labrom

Cum te ajutăm să respecți regulile noi din industria HoReCa și să fii cu adevărat transparent față de clienții tăi

Restaurantele și cafenelele trebuie să includă informații despre ingrediente și valoarea nutrițională a preparatelor – Ordinul ANPC nr. 201/2022

Ordinul ANPC nr. 201/2022 a impus restaurantelor și cafenelelor să includă în meniul lor informații despre ingrediente și valoarea nutrițională a preparatelor. Pentru a evita amenzi, proprietarii de restaurante și persoanele responsabile cu ajustarea meniului conform acestui ordin trebuie să țină cont de informațiile cerute și să le afișeze în mod vizibil și ușor accesibil.

Evită amenzile! Afișează informațiile cerute de Ordinul 201 în mod vizibil și accesibil în meniul tău!

Dacă ești proprietarul unui restaurant sau persoana responsabilă cu ajustarea meniului conform ordinului 201/2022, trebuie să ții cont de informațiile cuprinse în acesta. Pentru a evita amenzi, trebuie să incluzi următoarele secțiuni pentru fiecare preparat din meniu: lista detaliată a ingredientelor ce depășesc 20 de grame, declarația nutrițională, lista aditivilor folosiți grupați pe categorii, lista alergenilor și a alergenilor potențiali, indicarea ingredientelor provenite din produse congelate. Informațiile trebuie să fie vizibile, ușor accesibile, lizibile, de neșters și nu trebuie să fie acoperite de alte materiale scrise sau foto.

Labrom sesiune foto -233

Lista detaliată a ingredientelor, declarația nutrițională, aditivii și alergenii trebuie să fie disponibile și la serviciul de  livrare la domiciliu

Dacă livrați la domiciliu, informațiile trebuie să fie disponibile la cerere la comenzile prin telefon și pe site-ul de unde a fost făcută comanda (fie site propriu, fie Glovo/Tazz, etc.). Toate detaliile din lista de mai sus trebuie să fie disponibile și în pachetul trimis clientului, fie în pungă, fie ca etichete pe produse.

Meniul tău extins respectă reglementările Uniunii Europene? Verifică lista ingredientelor și afișează valorile nutriționale – noi te putem ajuta cu asta!

În cazul meniului extins, acesta trebuie să includă și ingredientele compuse, cum ar fi sosurile, alături de aditivi și alergeni în meniul rezumat. Este necesar să revizuiți lista ingredientelor pentru a verifica că toate ingredientele sunt incluse.

Echipa noastră de specialiști experimentați și dedicați poate oferi servicii de testare care ajută restaurantele să afle valoarea nutrițională a preparatelor din meniul lor. Utilizând aparatură modernă și tehnologie de ultimă generație, putem determina cu ușurință valoarea nutrițională a alimentelor prin intermediul unui set de analize specializate, iar rezultatele obținute sunt 100% exacte și precise.

Indiferent dacă este vorba de produse de origine animală, procesate sau neprocesate, de produse ambalate sau îmbuteliate, reglementările pentru industria alimentară cer indicarea valorii nutritive a oricărui tip de aliment. Noi suntem aici să vă ajutăm să respectați noile reglementări și să vă asigurați că meniul respectă cele mai înalte standarde de calitate și siguranță alimentară.

Asigură-te că meniul tău respectă cele mai înalte standarde de calitate și siguranță alimentară - contactează-ne pentru servicii de testare specializate și consultanță!

Contactați-ne pentru a afla mai multe despre serviciile noastre și pentru a primi consultanță și suport în ceea ce privește reglementările și valoarea nutritivă a alimentelor din meniul afacerii tale.
X