Instrucțiuni recoltare

Pentru alimente, dacă se solicită examinarea din punct de vedere microbiologic, trebuie 5 eșantioane x 200 g, din punct de vedere fizico-chimic, minim 100 grame pentru fiecare parametru solicitat:

  • Pentru apă – se furnizează din partea noastră un flacon steril din sticlă brună cu dop de vată, se umple 2/3 din sticlă și se evită contaminarea dopului.
  • Pentru TS (teste sanitație) – se șterge ușor cu vârful swabului suprafața vizată care este de 100 cm pătrați, un patrat cu latura de 10 cm.

În cazul în care temperatura de afară este ridicată peste 15 grade pe timpul nopții se vor utiliza bateriile cu azot, ținute de beneficiar la congelator până în momentul livrării probelor către curier. Astfel lada frigorifică va conține probele sau metarialul recoltat, bateria congelată când este cazul și documentul de însoțire a probelor.

Este important ca procesul verbal fie completat corect de către persoana care a recoltat probele pentru un timp cât mai scurt și o redactare corectă a buletinului de analiză.

X