Analize rapide pentru exportatori

Pentru toți producătorii români care reușesc concureze cu jucătorii internaționali, Labrom le oferă posibilitatea efectuării analizelor într-un timp mult mai scurt decât metoda clasică pentru un plus de promptitudine și profesionalism.

În general, clienții acestor producători sau procesatori realizează analiza la recepția mărfii în țara destinatară. Astfel, rezultatele obținute cu ajutorul acestui tip de echipament de înaltă performanță pot fi următoarele:

  • UHPLC, Pesticide, Metale grele, Micotoxine, etc – Timp Analiză estimat (Real Time PCR) 8 h
  • Determinarea speciei, Salmonella, Listeria Monocytogenes, Alergeni alimentari, etc – Timp Analiză Estimat max 48 ore față de metoda clasică care durează până la 120 h

asigură o incertitudine foarte aproape de zero.

Costurile sunt întradevăr mai mari, dar avantajul major este acela mijloacele de transport pot părăsi depozitul producătorului într-un timp mult mai scurt, bucurându-se de un termen de valabilitate mai lung. Zona est-europeană cunoaște perioada propice pentru exportatorii de produse apicole, în special mierea de salcâm, mierea de tei, floarea soarelui, rapița și polifloră.

Țările vizate sunt Germania, Italia și Marea Britanie, țări cu o riguroasă tradiție și respect pentru siguranța consumatorului. Astfel, colectorul și procesatorul vor trebui să realizeze teste pentru determinarea:

reziduurilor de antibiotice

indicele diastazic

HMF (hidroximetilfurfurolul)

pesticide

conținutul de polen

glucide

determinarea acidității titrabile

determinarea zahărului total invertit și direct reducător

umiditate

X