Analize pentru crescători

Crescătorii din România se confruntă cu o piață deosebit de dinamică, dar și cu o concurență importantă pe plan internațional.

Există marile economii emergente din America de Sud și din Europa Centrală care dictează prețul și standardul de calitate, standarde cu care oricine trebuie cel puțin se alinieze, dacă nu chiar le depășească pentru a fi un jucător important pe piața de business, ca membru din această industrie. Astfel, venim în ajutorul crescătorului român pentru a respecta standardul de calitate, dar și pentru a diminua efortul depus cu prelevarea și expedierea probelor de laborator.

În comparație cu alte laboratoare pentru siguranța alimentară, noi nu invadăm intimitatea fermelor, ci instruim în vederea recoltării probelor. Nici măcar nu așteptăm ca o persoană delegată din cadrul laboratului vină, ci preluăm chiar noi probele de la beneficiar în momentul în care sunt pregătite. Acest lucru îi avantajează în special pe acei crescători care sunt departe de reședințele de județ sau departe de un laborator omolog. În plus, aceștia vor putea aibă acces la seturi complete de analize în mod constant, economisind timp, energie și resurse.

Piața crescătorilor de porcine, cu precădere piața crescătorilor de bovine, sunt slab dezvoltate în România. Raportându-ne la ultimii 25 de ani, crescătorii de bovine și-au redus numărul de capete cu peste 80%, (*procent estimat în funcție de cei care și-au înregistrat animalele). Dacă tendința aceasta continuă, efectul imediat va fi o creștere foarte mare a prețului de vânzare a cărnii. Tocmai pentru a se evita acest lucru, UE VREA ÎNCURAJEZE DEZVOLTAREA orizontală a efectivului de bovine urmată apoi, bineînțeles, și de creșterea calității. Totul ar culmina apoi cu dezvoltarea infrastructurii și a intensității formelor de producție a cărnii de vită. Pentru reducerea pierderilor și creșterea productivității este crucială sănătatea animalelor cât și comunicarea dintre medicul veterinar din unitate și medicul veterinar sau angajatul laboratorului pentru sănătatea animalelor și siguranța alimentară.

Labrom este certificat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) sub numărul 85/02.02.2015. – Vezi autorizație
X