Laborator sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor

Protejează sănătatea animalelor și garantează siguranța alimentelor

În domeniul agriculturii și a creșterii animalelor, asigurarea calității și siguranței produselor este o prioritate absolută. Laboratoarele veterinare joacă un rol crucial în asigurarea faptului că animalele și produsele alimentare care ajung la consumator sunt sănătoase și sigure pentru consum. În acest sens, Labrom este o instituție de încredere, dedicată garantării siguranței alimentare și protecției sănătății animalelor.

Analize de laborator specializate – soluția perfectă pentru creșterea sănătoasă a animalelor

Cu o gamă extinsă de servicii, Labrom se asigură că crescătorii de animale au acces la cele mai bune analize de laborator. Analizele de furaj joacă un rol esențial în asigurarea faptului că animalele crescute primesc toate substanțele nutritive necesare și sunt protejate împotriva oricăror pericole de sănătate. Cu ajutorul analizei furajelor, se determină conținutul de fibre brute și fibre alimentare, precum și depistarea micotoxinelor, cum ar fi aflatoxina, ochratoxina și DON (deoxinivalenol). Aceste micotoxine pot avea un impact major asupra sănătății animalelor și pot afecta în mod direct calitatea produsului finit.

Labrom sesiune foto-100
cow, cattle, horns-3383624.jpg

Este important de menționat că micotoxinele pot fi prezente în diferite alimente, precum cereale, nuci și legume, dar și în furaje utilizate în hrana animalelor. Aceste substanțe toxice pot avea un impact negativ asupra stării de sănătate a animalelor, dar și asupra calității produselor finale destinate consumului uman. Prin urmare, analizele de laborator oferite de Labrom sunt esențiale pentru asigurarea că produsele sunt sigure pentru consum și respectă cele mai înalte standarde de calitate și siguranță.

Siguranța alimentelor este prioritatea noastră – Labrom, partenerul de încredere al crescătorilor de animale

Pentru a asigura siguranța alimentelor și sănătatea animalelor, Labrom oferă analize de laborator de înaltă calitate și este o instituție de încredere pentru toți crescătorii de animale. De asemenea, prin extinderea listei de analize, Labrom răspunde nevoilor specifice ale sectorului agricol și se asigură că toți clienții săi beneficiază de cele mai bune servicii de analize de laborator disponibile.

Contaminarea produselor alimentare cu micotoxine
Produse contaminatePrincipalele micotoxine găsite în alimente
OchratoxinaFumonisineZearalenonaDeoxinivalenol
Fasole*   
Grâu**  
Porumb****
Orz**  
Secară*   
Ovăz*   
Orez*** 
Sorg*   
Produse derivate din alimentele de mai sus
Bere****
Vin*   
Cafea*   
Cacao*   
Fructe deshidratate**  
Carne*   
Lapte*   
Ouă*   

Este dovedită clinic legătura între consumul omului de alimente infestate cu micotoxine și afecțiuni de cancer hepatic!

http://cesamancam.ro/ce_sunt_micotoxinele.html

http://www.vetonline.ro/micotoxine.html

De 15 ani suntem dedicați siguranței alimentelor

Contactați-ne pentru a afla mai multe despre serviciile noastre.
X