Retaileri

Într-o continuă expansiune și într-un continuu proces de reinventare, plus dorința de a răspunde cererii pieței, marile lanțuri de retaileri constituie un client extrem de important și de pretențios. Modul de lucru la care ne raportăm este de regulă occidental, marile lanțuri fiind deținute de societăți din Germania și Franța. Acestea aduc la rândul lor dar și cer servicii de cel mai înalt grad de profesionalism în rândul furnizorilor de servicii și produse. Acest tip de client organizează toți producătorii sau intermediarii în vederea respectării standardelor de calitate impuse și admise de ei. Regimul de lucru este unul corect, termenele fiind respectate cu rigoare, cât despre negocieri, sunt dure și fară scrupule. Se încasează mari taxe de raft și de marketing și nu se discută pe partea de produse expirate. Înainte de apariția acestui tip de vânzător, piața din țara noastră era una relaxată, dezorganizată, guvernată de intermediari ce ofereau servicii de o calitate îndoielnică. Acum în schimb, producătorii actuali încep se organizeze în asociații pentru a substitui contractele de import ale retailerilor cu contractele de achiziții de pe piața locală, care dau bine în opinia publică și în campaniile de marketing tot mai agresive și mai costisitoare.

Analizele solicitate de retaileri sunt următoarele:

Apa potabilă = testul potabilității = microbiologic-enterococi, bacterii coliforme, escherichia coli

Apa reziduală– conform NTPA 002

Produse comercializate în magazin prin control aleatoriu, din categoriile de produse stabilite în cadrul programului de autocontrol înregistrat la DSVSA județeană.

De regulă acest program de autocontrol este pus la dispoziția noastră, iar noi monitorizăm realizarea planului de analize, pentru a evita neconformități și amenzi din partea organelor de control ale statului care au tendința de a deveni abuzive ori de câte ori se organizează astfel de controale.

Labrom este certificat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) sub numărul 85/02.02.2015. – Vezi autorizație
X